Ons team

Ons team:

Jennifer de Jongh is oprichtster van Hulphonden voor Autisme.

Zij is o.a. maatschappelijk werkster, werkt graag oplossingsgericht én heeft een jarenlange ervaring in jeugd- en jongerenwerk en als docente.

Zij heeft ruimschoots ervaring in het werken met kinderen, jongeren én

volwassenen met autisme, aanverwante stoornissen of andere psychische uitdagingen.

Daarnaast is zij geschoold en ervaren gediplomeerd kynologisch instructeur,

hulphondentrainer én in Engeland geschoolde trainer met een aanbeveling van

Kay Laurence.

Haar drijfveer is de verbetering van de positie van mensen met een psychische uitdaging in de maatschappij (sociale omgeving, onderwijs, werk) en zij staat voor het belang van het welzijn van de werkende honden binnen Hulphonden voor Autisme én daarbuiten.

Jennifer is, als psychosociaal werker aangesloten bij de Nederlandse

Federatie Gezondheidszorg-NFG en als registertherapeut BCZ® aangesloten bij

het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg-RBCZ.

Daarnaast is zij "proud member" van the Pet Professional Guild en draagt daarmee uit drukvrij met honden te willen werken.

 

Om de kwaliteit in het werk te kunnen waarborgen is het haar persoonlijke

doel op de hoogte te blijven van de veranderende inzichten in zowel de wereld

van de mens en ontwikkelingsstoornissen als in de wereld van de hond.

Het bezoeken van congressen en seminars en het bijhouden van literatuur en

bijscholing vormen een belangrijk onderdeel van haar werkzaamheden.

Naast de dagelijkse werkzaamheden werkt zij graag mee aan inspirerende initiatieven .

Zo heeft zij als redactielid van “het dreamteam” van de Hond&Co agenda en -kalender

(editie 2014 en 2015) meegewerkt en heeft zij, samen met Renate Steinfort, de Hondenetiquette opgezet in Nederland, met als doel: "Meer begrip en minder ergernissen tussen hondeneigenaren en andere gebruikers van de buitenruimte".

 

 

 

 

 

Nora van Looi is onze pupscout. Ja, u leest het goed: pupscout. Voordat de meeste trajecten kunnen beginnen is er de vraag naar de juiste hond. Omdat we altijd werken vanuit maatwerk is het Nora's taak om, zodra er een specifieke vraag ligt, contact te leggen met fokkers in ons netwerk en ook regelmatig daarbuiten om te zoeken naar de juiste pup voor de betreffende cliënt. Dit is nauwkeurig werk, want het is niet alleen speuren naar nestplanning, overleg met fokkers, maar zeker ook het bekijken van moeder- en vaderlijnen en eventuele genetische gebreken in een afstammingslijn van honden.

Ook het zoeken naar jong-volwassen honden behoort tot haar taken.

Nora heeft een indrukwekkende staat van dienst als pupcoach voor een collega-hulphondenorganisatie. Inmiddels heeft zij haar werk als puppleegmoeder neergelegd en geniet ze van haar eigen gouden hond Jindi.

 

Mocht u als fokker interesse hebben in samenwerking, meer willen weten over het belang van welzijn van de hulphond of meer willen weten over teamtrainingstrajecten bij Hulphonden voor Autisme: Nora vertelt u graag meer over onze werkwijze.

 

 

 

 

 

 

 

Judith Visser is schrijfster. Haar meest recente roman Zondagskind (maart 2018) gaat over een jong meisje dat opgroeit met autisme.

Zelf kreeg Judith op volwassen leeftijd de diagnose Asperger.

Honden hebben altijd een zeer belangrijke rol gespeeld in haar leven. Judith vormt een hecht team met haar Tsjechoslowaakse wolfhond: waar Judith gaat, gaat Yuriko. Samen geven zij door het hele land lezingen over autisme. Yuriko is geen officiële hulphond, maar de steun die Judith bij haar vindt is er niet minder om. Om die reden zet Judith zich als ambassadeur van Hulphonden voor Autisme graag in voor het onderstrepen van het belang van een hulphond.

 

Zij is er sterk van overtuigd dat mensen (zowel kinderen als volwassenen) met autisme zich met een hond aan hun zijde sterker, rustiger en veiliger voelen. Op die manier kunnen veel obstakels worden overwonnen!

Kijk voor meer informatie over Judith gerust eens op haar website: www.judithvisser.nl

 

 

 

 

 

 

Bianca de Craen is gediplomeerd hondengedragstherapeut en ervaren kynologisch instructeur. Ze is van kindsaf aan gek op honden en gefascineerd door hun gedrag.

Tijdens haar HBO-opleiding Dierhouderij en Dierenwelzijn, heeft zij ervaring opgedaan met gedragsonderzoek en voorlichting over wolven in Noord-Amerika. Daar kwam voor

haar het besef dit ook te willen doen in Nederland, maar dan met de honden en mensen. Voorlichting geven en daardoor meer begrip en respect creëren voor honden in het algemeen en de hond als ons huisdier in onze maatschappij.

Na haar opleiding bij Dogvision (instructeur en gedragstherapeut), is zij haar praktijk gestart in privébegeleiding en -training van eigenaren met hun hond. Zij is aangesloten bij de NVGH (Nederlandse Beroepsvereniging van Gedragstherapeuten voor honden) waardoor kwaliteit van haar werk gewaarborgd wordt. Bijscholing is hierin een belangrijk onderdeel.

 

Voor Bianca is vooral de wisselwerking tussen (de bijzondere) mens en hond heel waardevol.

Sinds 2017 werkt zij vol enthousiasme voor Hulphonden voor Autisme om de mensen met hun hulphond te begeleiden. Samen met Jennifer kiest zij het traject wat het beste bij elk team past. Door deze gecombineerde kennis en ervaring, zijn de teams in goede handen!

 

 

 

 

 

Marlia Oosterhof werkt sinds 1992 professioneel met honden en mensen. Ze startte als kynologisch gedragstherapeut en trainer voor de Gaus- Geleide en hulphondenschool en werkte daarna parttime10 jaar als hoofdtrainer voor dezelfde organisatie en zelfstandig in haar eigen hondenschool.

Vanaf 2014 werkt zij zelfstandig voor verschillende opdrachtgevende assistentie-hondenscholen en zo ook voor Hulphonden voor Autisme.

 

Marlia wil graag een krachtige bijdrage leveren aan het vergroten van het plezier van honden en hun mensen. Daar is ze duidelijk in, bij de training kijkt ze niet alleen naar de hond of de mens, maar juist naar het vermogen van mens en hond om daadwerkelijk met elkaar in contact te treden en de verbinding aan te gaan. "Dit bepaalt immers het succes van de combinatie", aldus Marlia.

"Objectieve observatie en de juiste begeleiding, kan de (kwetsbare) mens in relatie tot de hond concreet helpen bij het verhogen van het persoonlijk levensgeluk."

 

 

 

 

 

 

Frauke Kneepkens heeft in1998 haar wens vervuld en is toen gaan samenwerken met mensen & honden. Na het afronden van haar MBO-Opleiding Sociaal Pedagogisch Werk heeft zij 5 jaar werkervaring in de zorgsector opgedaan.

In 2003 heeft zij onder de vlag van het Martin Gaus Gedragscentrum te Lelystad trainen met honden kunnen professionaliseren.

Ruim 10 jaar is zij verbonden als instructeur binnen de landelijke Hulphondenschool ‘De Click’. Daar heeft zij ervaring opgedaan in het overdraagbaar maken van haar kennis.

 

Die specifieke rol waarin zij een steentje mag bijdragen in het proces, blijft haar inspireren.

Want, het verschil dat ontstaat, gebaseerd op wederzijds respect raakt haar telkens weer. Sinds oktober 2016 werkt zij als zelfstandige binnen haar eigen hondenschool op Schouwen-Duiveland (Zeeland).

Vanaf 1 januari 2018 zal zij met veel inzet het team van ‘Hulphonden voor Autisme’ gaan versterken.

 

 

 

 

 

 

Joyce van der Ploeg heeft na haar SPH studie de afgelopen 25 jaar, in verschillende werkvelden binnen de zorg gewerkt en is nog steeds werkzaam in de zorg. Ervaringen met haar eigen hond in het contact met cliënten droegen bij dat zij meer werk van honden en mensen wilde maken. Eigen regie en vergroting van zelfredzaamheid zijn sleutelwoorden in haar werk. Joyce heeft een aantal jaar fulltime voor hulphondenschool De Click gewerkt.

 

De relatie tussen mens en hond raakt haar nog steeds, "Mooi wat de relatie tussen mens en hond kan betekenen als het gaat om vergroten van zelfredzaamheid. Wat woorden vaak niet kunnen uitdrukken in deze relatie is voelbaar en zichtbaar!"

 

 

 

 

 

Hulphonden voor Autisme is aangesloten bij:

de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)

en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

AGB-code praktijk: 90-53535

ABG-code zorgverlener: 90-044846

 

Copyright © 2018 Hulphonden voor Autisme

All Rights Reserved

Praktijkadres: Marshallweg 37,

3068 JN Rotterdam

 

Telefoonnr.: 010-313 86 28

 

KvKnr.: 51609444

BTWnr. : NL135017221B01